01juni

Samen zingen verbindt, bruist en is serieus entertaining voor jong en oud

Voor de PvdA is verbinding een belangrijk element voor onze samenleving. Verbinding vinden kan bijvoorbeeld door werk, sport, hobby vooral door dingen samen te doen. In dit blog gaan we in op de verbinding door samen zingen.

Door: Erik Zandvliet

Net als sport draagt (samen) zingen bij aan een betere gezondheid. Leiderdorp kent verschillende koren en biedt vrijwel voor elke liefhebber een mogelijkheid om te luisteren of zelf mee te zingen. Koren zijn met wel enkele honderden actieve leden voor veel Leiderdorpers een serieuze bezigheid waarvoor wekelijks wordt geoefend om uitvoeringen te kunnen geven. Koren zijn natuurlijk ook gewoon gezellig en bieden koorleden en bezoekers de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. De Leiderdorpse koren bieden voor elk wat wils, jong, oud, religieus en accenten op verschillende muziekstijlen.

De mix van verbinding, samenzijn, cultuur, ontwikkeling, inspanning en ontspanning die koren bieden zijn waarden die aansluiten op de waarden waar ook de PvdA Leiderdorp voor staat. De PvdA heeft oog voor het feit dat verbinding niet alleen lokale sociale verbinding ligt, maar ook in de verbinding tussen genoemde in- en ontspanning en zingeving, betrokkenheid, gezelligheid en waardering. ‘Verbonden’ mensen kennen bovendien minder eenzaamheid. De PvdA staat voor verbinding in vele facetten en draagt aan de bevordering hiervan zijn steentje bij. In het programma van de PvdA Leiderdorp is daarom ook specifiek aandacht gevraagd voor ondersteuning van koren in Leiderdorp.

Foto van gemengd koor met dirigent

Hoofdstuk 8 v/h programma van de PvdA Leiderdorp “Daar waar de gemeente - vanzelfsprekend - voor de sport en deze diverse culturele instellingen ondersteuning geeft in de vorm van gebouwen, velden en/of subsidie voor accommodatie kosten, krijgen onze zangkoren, waar toch ook vele honderden Leiderdorpers plezier en genoegen aan beleven, op dit moment niet of nauwelijks gemeentelijke ondersteuning. Ten onrechte naar onze mening! Wij vinden dat vanaf 2018 onze Leiderdorpse zangkoren ook subsidie moeten krijgen voor de accommodatie kosten van hun oefenruimtes.”

De PvdA constateert dat veel koren zoveel mogelijk d.m.v. contributie, sponsoring en kaartverkoop bij concerten/uitvoeringen zorgen voor de financiële gezondheid van hun koren. Om nu te voorkomen dat soms contributieverhogingen noodzakelijk zijn om de begroting rond te krijgen waardoor mogelijk de toegankelijkheid van de koren wordt verminderd blijft PvdA pleiten voor noodzakelijke subsidiëring van Leiderdorpse zangkoren.

Binnenkort (5 juli) wordt het Doeshavenconcert weer georganiseerd zal - net als eerdere edities - weer worden opgeluisterd door Leiderdorpse koren.

Aankondigingsposter Doeshaven concert 2019

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan