10september

Blog Erik Zandvliet: Iedereen klaar, starten maar!

Nieuwe burgerraadsleden PvdA geinstalleerd in de gemeenteraad.

Door: Erik Zandvliet

De meeste inwoners van Leiderdorp zijn na hun vakantie weer aan het werk. Internationaal schrijden (geo)politieke veranderingen voort (meer China, minder Amerika). Politici in het Witte Huis lijken zich steeds minder achter hun ‘democratisch’ gekozen leider op te willen stellen. Nationaal lijkt het in 2017 samengestelde kabinet volgens de ‘linkse kerk’ steeds de verkeerde belangrijke besluiten te nemen. Zo zijn onder meer te noemen het wel doorvoeren van het afschaffen van de dividendbelasting (kost ons land elk jaar € 2.000.000.000,- aan inkomsten), het instellen van een lagere vergoeding dan het minimumloon voor arbeidsgehandicapten (onder heftig (voornamelijk) links protest nu teruggedraaid), een vage uitvoering van asielbeleid (de kinderen Lili & Howick mogen gelukkig blijven) en het in het zadel houden van een (alweer tweede) na zijn uitspraken ongeloofwaardige (VVD)minister van buitenlandse zaken.

Gelukkig vormt Leiderdorp in dit wereldlijke en nationale politieke geweld een oase van rust. Lokaal gaat alles heel rustig z’n gangetje. De jaarmarkt is een leuk initiatief, de Houtkamp stond afgelopen weekeinde bol van de activiteiten en lokaal politiek kan nu een mooie doorstart worden gemaakt met de resterende 43 maanden van het coalitieakkoord.

De PvdA Leiderdorp staat klaar met 3 raadsleden, 4 burgerraadsleden, een fractiemedewerker en een ombudsteam om enerzijds Leiderdorp een oase te laten blijven, maar anderzijds de uitdagingen van deze tijd en deze regio aan te pakken.

Met vriendelijke groet,

Erik Zandvliet

Voorzitter PvdA Leiderdorp

Installatie van de burgerraadsleden Sophie en Peter
Installatie van de burgerraadsleden Sophie Eversteijn en Peter Glasbeek




Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan