14januari

Ledenbijeenkomst rond Zorg en Verkeer en wonen

Donderdag 14 januari organiseerde de afdeling Leiderdorp een tweetal workshops voor haar leden, rond de onderwerpen Zorg en Verkeer & Wonen. De PvdA fractieleden horen graag wat haar leden voor praktijkervaringen hebben. De expertise van haar leden kunnen ze goed gebruiken in de gemeenteraad.

Door: de redactie

Steungroep Zorg

Voor wat de zorg betreft wil de fractie graag naast de informatie die zij van de gemeente ontvangt ook van direct betrokkenen informatie ontvangen om een goed beeld te krijgen van de gang van zaken na de decentralisatie van zorgtaken naar de gemeente. De fractie wil graag in permanent contact komen met leden die ofwel werkzaam zijn in de zorg ofwel als zorgontvanger of mantelzorger uit eerste hand kennis en ervaring in een ‘Steungroep Zorg’ met de fractie kunnen delen.

We weten dat iedereen die in deze sector werkzaam is, mantelzorger is of zelf zorg ontvangt niet ruim in zijn of haar tijd zit. Desalniettemin zou de fractie graag in voorkomende gevallen (enkele malen per jaar) op de kennis en kunde van de leden van de steungroep een beroep doen, variërend van vragen per e-mail tot een enkele bijeenkomst.

Raadslid Joyce van Reijn heeft op donderdag 14 januari een korte workshop gehouden voor deze leden en andere geïnteresseerden gericht op onderlinge kennismaking, de voornaamste vragen die bij ons leven, de beoogde werkwijze en de verwachte raadsagenda voor dit jaar.

Geinteresseerden luisteren aandachtig naar de workshop van Joyce van Reijn over de zorg

Leden luisteren aandachtig naar de workshop over zorg van Joyce van Reijn

Steungroep Ringweg/Ruimte

Vraagstukken die de openbare ruimte betreffen zijn bijna altijd complex van aard. Of het nu verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, groen en milieu betreft, altijd is van complexe regelgeving sprake en van vaak moeizame afwegingen. Het valt ons op dat er in Leiderdorp erg veel kennis aanwezig is over deze onderwerpen bij Leiderdorpers. Dat blijkt wel als er grotere onderwerpen spelen zoals nu bijvoorbeeld het geval is met de Leidse Ring Noord die vanaf de Zijlbrug over de Oude Spoorbaan in Leiderdorp zal lopen. De fractie zou graag het komende jaar bij complexe ruimtelijke agendapunten zoals de Ring Noord op die kennis en kunde een beroep willen doen.

Ook hier schatten we in dat dit enkele malen per jaar het geval zal zijn. Leden die kennis en kunde hebben op het gebied van de openbare ruimte of die sterke interesse hebben in de Ringweg Noord zouden we graag willen kunnen raadplegen als Steungroep Ruimte.

Raadslid en tevens fractievoorzitter Olaf McDaniel heeft op donderdag 14 januari van ca. 20.15- 21.15 u een korte workshop gehouden, eveneens gericht op onderlinge kennismaking, de voornaamste vragen die bij ons leven, de beoogde werkwijze en de verwachte raadsagenda voor dit jaar.

PvdA gemeenteraadsleden Joyce van Reijn en Olaf McDaniel

De PvdA gemeenteraadsfractie Leiderdorp, met Olaf McDaniel en Joyce van Reijn





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan