10maart

Poster perikelen nemen vreemde wending

Nadat vorige week driehoeksborden en posters van verschillende partijen waaronder de PvdA werden vernield, werden Leiderdorp en Leiden deze week opgeschrikt door overplakte posters. De dader blijkt dit keer evenwel: de PvdA zelf.....

Door: de redactie

Afgelopen zaterdag gingen PvdA en D66 uit Leiderdorp nog gebroederlijk op de foto voor het Leiderdorps Weekblad. Samen plakten ze hun nieuwe partijposters op de plek van de oude bekladde en verscheurde foto's. Ze verklaarden ondermeer dat ze niet blij waren met de bekladde en verscheurde posters, maar dat de Provinciale-Progressieve-Partij-Poster Pester met het vernielen van de driehoeksborden echt tever was gegaan.

Begin deze week bleken echter posters van andere partijen (waaronder die van D66) a-sociaal te zijn overplakt door PvdA posters.

De Leiderdorpse afdeling van de PvdA reageerde aanvankelijk vol ongeloof, maar moest na een telefoontje met het landelijk partij bureau, met het schaamrood op de kaken bekennen dat het een campagne actie van de PvdA-landelijk betrof.

De landelijke PvdA blijkt voor het plakken van de posters een bureau te hebben ingehuurd, dat zich niet aan de opdracht heeft gehouden om niet over anderen heen te plakken.

De afdeling Leiderdorp is - net als de Leidse PvdA fractie - verbolgen over de actie. De Leiderdorpse fractievoorzitter Olaf McDaniel heeft zijn excuses aangeboden aan de andere partijen, en aangeboden de schade te herstellen.






Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan