23oktober

PvdA-Ombudsteam verwacht flinke toename van vragen aan het Ombudsteam

Het Ombudsteam PvdA-Leiderdorp verwacht de komende tijd een flinke toename van vragen om advies, informatie en hulp in verband met de wijzigingen in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, WMO, en de Participatiewetgeving.

Door: Jan Reijken

Het ombudsteam wil in een soort databank bijhouden welke problemen zich voordoen bij de overgang van onder meer jeugdhulp en WMO naar de gemeente.

Ombudsteam voorziet in behoefte
Met de behandeling van zo'n dertig vragen om advies en hulp sinds de oprichting van het Ombudsteam, ruim twee jaar geleden, voorziet het team wel degelijk in een bestaande behoefte. "Soms kost het beantwoorden van een vraag weinig tijd. Een andere keer vraagt het veel meer inspanning van het Ombudsteam om een probleem tot een bevredigende oplossing te brengen", zegt coordinator en oprichter van het team Jan Reijken als hij terugkijkt op deze periode.

Toenemende vraaghulp maakt uitbreiding team noodzakelijk
Om te kunnen blijven inspelen op de verwachte sterk toenemende vraaghulp, voorziet Jan Reijken een noodzakelijke uitbreiding van zijn team. Hij doet dan ook een dringend beroep op de PvdA-leden in ons dorp om het Ombudsteam daarbij te helpen.

Voor nadere informatie en/of aanmelding: Jan Reijken, tel. 071 5892651 of 06 48261740, of email jgreijken@gmail.com

Logo ombudsteam PvdA





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan